Bij ShowTex hebben we recent een bijzondere dag georganiseerd met een praktische workshop zelfverdediging op de werkvloer. Het was geen typische sportieve activiteit, maar een sessie gericht op realistische zelfverdedigingsoefeningen die iedereen kan toepassen, ongeacht hun fysieke conditie of sportieve achtergrond. Deze workshop was perfect als teambuildingactiviteit, waarbij werknemers niet alleen leerden om zichzelf te verdedigen, maar ook hun zelfvertrouwen en weerbaarheid versterkten.

Zelfverdediging: Geen Sport, Wel Effectief

Wat onze zelfverdedigingsworkshops zo uniek maakt, is dat ze geen sportactiviteit zijn. In plaats van boksen, karate of andere vechtsporten, richten we ons op realistische, praktische technieken die gemakkelijk te leren zijn en in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden. Bij deze oefeningen gaat het erom dat je jezelf kunt beschermen in situaties waarin dat nodig is, zonder dat je sportief hoeft te zijn of vooraf getraind hoeft te hebben.

Iedereen, van kantoorwerknemers tot magazijnpersoneel, kan deelnemen en werken aan hun eigen veiligheid en zelfvertrouwen. Of je nu jong of oud bent, fit of niet, onze aanpak is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Dat maakt het ideaal voor bedrijven die hun werknemers een waardevolle en leerzame ervaring willen bieden.

Teambuilding met een Uniek Doel

De workshop bij ShowTex diende ook als een unieke vorm van teambuilding. Het versterken van de onderlinge banden tussen collega’s is belangrijk, maar het wordt nog krachtiger wanneer dit gecombineerd wordt met het leren van praktische vaardigheden zoals zelfverdediging. De deelnemers werkten samen, leerden hoe ze elkaar kunnen helpen, en versterkten hun vertrouwen in zowel zichzelf als hun collega’s.

Wat deze ervaring extra bijzonder maakte, was de interactieve en positieve sfeer. Iedereen werd aangemoedigd om op zijn of haar eigen tempo mee te doen. Of het nu ging om het oefenen van een techniek of simpelweg het leren herkennen van onveilige situaties, elke deelnemer kreeg persoonlijke aandacht en feedback.

Veiligheid en Zelfvertrouwen op de Werkvloer

Veiligheid op de werkvloer gaat verder dan alleen fysieke bescherming. Het gaat ook om het mentale aspect van zelfverzekerdheid en persoonlijke weerbaarheid. Werknemers die weten hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen, voelen zich veiliger en zijn beter in staat om met stressvolle of ongewenste situaties om te gaan, zowel binnen als buiten de werkvloer.

Deze workshop heeft de werknemers van ShowTex niet alleen praktische zelfverdedigingstechnieken bijgebracht, maar ook tools om zichzelf mentaal sterker te maken. Dit zorgt voor een positievere werkomgeving waar werknemers zich veiliger en zekerder voelen.

Zelfverdediging: Niet Alleen voor Sportievelingen

Een veelgehoorde misvatting over zelfverdediging is dat je sportief of fysiek sterk moet zijn om mee te kunnen doen. Niets is minder waar! Onze aanpak is juist gericht op het feit dat iedereen kan deelnemen, ongeacht hun fysieke conditie of eerdere ervaring met sport. We leren technieken die eenvoudig zijn, maar uiterst effectief, en voor iedereen toegankelijk.

Bij de workshop bij ShowTex zagen we hoe uiteenlopende mensen, van verschillende afdelingen en met verschillende achtergronden, samenkwamen om te leren en te groeien. Deze diversiteit aan deelnemers maakte de sessie extra waardevol, omdat het laat zien dat zelfverdediging voor iedereen is.

Wil je ook een Zelfverdedigingsworkshop op de Werkvloer?

Ben je geïnspireerd geraakt door de ervaring van ShowTex en wil je ook een zelfverdedigingsworkshop organiseren op jouw werkplek? Neem dan contact met ons op voor meer informatie! We bieden op maat gemaakte workshops die geschikt zijn voor bedrijven van elke omvang en in elke sector. Of het nu gaat om teambuilding, veiligheidstrainingen of persoonlijke groei, wij zorgen ervoor dat je werknemers met meer zelfvertrouwen en vaardigheden de werkvloer op gaan.

Meld je aan voor onze workshops!

Wacht niet langer en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Samen werken we aan een veiligere en zelfverzekerdere werkplek!


  • zelfverdediging op de werkvloer
  • zelfverdediging workshop bedrijven
  • praktische zelfverdediging
  • zelfverdediging zonder sport
  • teambuilding workshop
  • realistische zelfverdedigingstechnieken
  • zelfvertrouwen op de werkvloer
  • veiligheidstraining werknemers

Volg SANDO voor Meer Inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste cursussen, workshops en tips over zelfverdediging en weerbaarheid? Volg ons op sociale media. Of je nu zelfvertrouwen wilt opbouwen of je bedrijf wilt ondersteunen, bij SANDO vind je de kennis en hulp die je nodig hebt.